Schildmeer

Het Schildmeer is gelegen tussen Schildwolde en Overschild. Het grootste deel van de oevers bestaat uit natuurgebied, maar bij Steendam is o.a. een jachthaven gevestigd en zijn er diverse recreatiemogelijkheden waaronder een prachtig zandstrand waaraan ons strandpaviljoen is gevestigd. 

Feitjes

De gemiddelde diepte van het meer is 1,5 meter en de oppervlakte circa 284 hectare. Naar verluidt moet het meer zijn ontstaan na de verkaveling, tussen de 10e en 12e eeuw. Het Schildmeer hoort op dit moment bij de gemeente Midden-Groningen.

Varen op het Schildmeer

Hoe leuk is het om eens met een bootje op het Schildmeer te gaan varen. Binnenkort is dit mogelijk en kun je bij ons bootjes huren. Houd onze website en sociale kanalen in de gaten voor de meest actuele informatie hierover.

Heerlijk recreëren in en rondom het Schildmeer

Het Schildmeer is uitermate geschikt voor dagrecreatie maar biedt ook volop mogelijkheden voor een langer verblijf. Er zijn diverse horecagelegenheden, campings en zelfs een bungalowpark. Je kunt actief en passief genieten van water, strand en de natuur.

Naast zwemmen en lekker recreëren op het strand kun je er ook heerlijk fietsen. Rond het meer liggen fietspaden die deel uitmaken van ‘Het rondje Schildmeer’. Speciaal hiervoor is er in 2009 een houten fietsbrug gemaakt. Deze gaat bij het gemaal Sans Souci over het afwateringskanaal van Duurswold, dat door het meer heen stroomt.